Цев од легуре цирконијума
Цев од легуре цирконијума
Ćaskanje sada
Detalji o proizvodu

Параметар производа од легуре цирконијум-легуре:

Цев од легуре цирконијума израђена је од металног цирконијума и другог материјала од легуре метала. Због својих одличних нуклеарних својстава и отпорности на корозију, цеви и шипке од легуре цирконија се често користе у склоповима нуклеарног горива и реакторима са воденим хлађеним реакторима. Чиста штапка од цирконијум-цеви се углавном користи за производњу хемијске опреме, због високих трошкова и мале употребе. Хемијски састав и примена најчешће коришћених цирконијумских цеви и шипки приказани су у табели.


Технолошке карактеристике легура цирконијума:

(1) Афинитет између цирконијума и гаса је врло јак. Реагира са кисеоником, водоником и азотом отприлике 200, 300 и 400 ℃ респективно, и брзо реагује на вишој температури. Стога се у вакуумској пећи треба извести ливање и термичка обрада. Требало би предузети одговарајуће заштитне мере за термичку обраду у атмосфери, а време рада на високим температурама треба скратити.


(2) Цирконијум има висок коефицијент трења са калупом, који се лако пријања на површину калупа; Термички ефекат пластичне деформације је значајан и током обраде је потребно добро стање подмазивања.


(3) Спецификације обраде имају осетљивији утицај на перформансе производа. Посебну пажњу треба посветити контроли процеса хладне обраде и термичке обраде пре готовог производа да би се испунили услови употребе.


(4) Веома су потребни тачност димензија и квалитет површине шипке цеви. Стога би процесна опрема требала имати добру прецизност, дизајн и производња калупа требају бити напредни и разумни.


Istraga