Зашто постоји хафниј у цирконијумским производима?

Цирконијум је хемијски елемент са симболом Зр и атомским бројем 40. То је сјајно, сиво-бело, јако транзициони метал који блиско подсећа на хафниј и, у мањој мери, титанијум. Цирконијум се углавном користи као ватростални и опацифер, мада се мале количине користе као легура за снажну отпорност на корозију.


Одвајање цирконија и хафнија


Комерцијални метал цирконија обично садржи 1-3% хафнија, [18] што обично није проблематично, јер су хемијске особине хафнија и цирконија веома сличне. Међутим, њихова својства апсорпција неутрона снажно се разликују, што захтева одвајање хафнија од цирконијума за нуклеарне реакторе [19]. У употреби су неколико шема раздвајања [18] Екстракција течности и течности деривата тиоцијанат-оксида експлоатише чињеницу да је дериват хафниума мало растворнији у метил изобутил кетону него у води. Овај метод се углавном користи у Сједињеним Државама.

Зр и Хф се такође могу раздвојити фракционом кристализацијом калијум хексафлуорозирцоната (К2ЗрФ6), која је мање растворљива у води од аналогног деривата хафниума.


ЦКСМЕТ увек снабдева цирконијумове производе као Зр702, хемијски је Зр + Хф> 99,2%. Производи од цирконијума испоручени за индустријско поље са овом хемикалијом.


ЦКСМЕТ-ови производи од цирконијума су цирконијумски бар, цирконијум шипка, цирконијумска плоча, циркониј плочица, цирконијумска жица, зироцниум цев, зироцниум лонац, цирконијум мета и многи други прилагођени производи зироцниум.


Ако имате било какав упит или наређење о цирконијуму емаил сунни@цкмет.цом .