АНСИ / АСМЕ Б36.19М (②)

Овај стандард за цевоводе отпорне на корозију, назначен као негоритски, заснован је на истим принципима који су постали основа за развој АНСИ / АСМЕ Б36.10М, заварене и бешавне челичне цијеви од челика и упућена је на овај извор информација.

1 Обим  

Овај стандард покрива стандардизацију димензија заварене и безшивне цеви од нерђајућег челика.

Реч цеви се користе као разлику од цеви за наношење на цевасте производе димензија које се обично користе за цевоводе и цијевне системе. Димензије цеви величине 12 и мање имају пречнике спољашње пречника бројчано веће од одговарајуће величине. Насупрот томе, спољни пречници цеви су нумерички идентични броју величине за све величине.

Дебљине зида за величине 14 у 22 укључујући и распоред 10С, за величину 12 распореда 40С, и оне АНСИ / АСМЕ Б36.10М. Суфикс "С" у Распоредном броју се користи за диференцирање цеви Б36.19М од цеви Б36.10М. АНСИ / АСМЕ Б36.10М ИНкључује друге дебљине цеви које су и комерцијално доступне са материјалом од нерђајућег челика.

2. Величина

Величина све цеви у табелама 2 до 3А је идентификована номиналном величином цеви.

Производња цеви у инчним номиналним величинама од 1 / 8-12 укључује базирани на стандардизованом спољном пречнику (ОД). Овај ОДвас је првобитно изабран тако да цев са стандардним ОД и дебљином зида који је био типичан за период имао би унутрашњи пречник (ИД) приближно једнак номиналној величини. Иако не постоји таква веза између постојећих стандардних дебљина - ОД и номиналне величине - ове номиналне величине и стандардне ОД се настављају користити као "стандардне".

Производња цеви у номиналним величинама од 14 и већа прихода на бази ОД и номиналне величине ове номиналне величине и стандардне ОД се настављају у употреби као "стандардни".

Производња цеви у номиналним величинама од 14 и већа средства на бази 0.Д.цорреспонда номиналној величини.

3. Материјали

Димензионални стандарди за цеви описани овде су за производе обухваћене АСТМ спецификацијама наведеним у Табели 1.

4. Дебљина зида

Варијације у димензијама се разликују у зависности од начина производње који се користи за израду цеви различитим спецификацијама наведеним у Табели 1. Дозвољене варариације за димензије су наведене у свакој спецификацији.

5. Тежина

Номиналне тежине челичне цеви су израчунате вредности и табеле су у табели 3. Номинална крајња тежина, лб / фт, израчунава се помоћу следеће формуле:

Впе = 10,68 (Д - т) т

где
В = номинална обична тежина заокружена на најближих 0,01 лб / фт
Д = спољашњи пречник до најближе 0,001 ин. (Симбол Д се користи за ОД само у математичким једначинама или формулама).
т = специфицирана дебљина зида заокружена на најближу 0,001 ин.
Номинална масна плоча, у килограмима по метру, израчунава се помоћу следеће формуле:

1 Различите врсте нерђајућег челика имају различите специфичне густине и стога могу тежити више или мање од вредности наведених у овој табели (види табелу 3, Општа напомена (ц)).

где
Впе = номинална обична тежина заокружена на најближих 0,01 кг.м
Д = спољашњи пречник до најближих 0,1 мм за спољне пречнике које су 16 ин. И мање и до најближих 1,0 мм за спољне пречнике веће од 16 ин. (Симбол Д се користи за ОД само у математичким једначинама или формулама) .
т = специфицирана дебљина зида заокружена на најближих 0,01 мм

НАПОМЕНА: 1 ИН. = 25,4 мм; 1 лб / фт = 1.4895 кг / м.

6. Дозвољене варијације

Ако није другачије назначено, навоји цијеви са навојем морају бити у складу са АНСИ / АСМЕ Б1.20.1, цијевним навојем, опћенито (дужина).

Распореди 5С и 10С дебљине зида не дозвољавају навојем у складу са АНСИ / АСМЕ Б1.20.1.

7. Навој цеви

Када одабир дебљине зида зависи првенствено од капацитета да се одупре унутрашњем притиску у датим условима, дизајнер ће израчунати тачну вредност дебљине зида погодног за услове за које је потребна цијев, како је прописано детаљно у АСМЕ Котловском и потисном суду, АНСИ / АСМЕ Б31 код за притисак на притисак или други слични кодови, у зависности од којих се управља. Дебљина ће тада бити изабрана из распореда номиналне дебљине садржаних у табелама 2 и 2А, како би одговарала вриједности која је израчуната да испуни услове за које је цијев пожељна.