Хафниум округла трака
Хафниум округла трака
Ćaskanje sada
Detalji o proizvodu

Информације о производуХафниум округла шипка

Метална шипка са високим талиштем, хафнијумска шипка, чистоћа 99. 5%, пресек 10 * 10 мм, дужина 6 5 мм, цео 80 г.


Физичка својства

Хафнијум, симбол елемента Хф. Хафнијум је сјајни сребрно-сиви прелазни метал са густином 13. 31 г / цм 3 (20 ° Ц), талиште од 22 {{3 }} 3 ° Ц (2506 К, 4051 ° Ф) и тачка кључања 460 3 ° Ц (4876 К, 8 {{2 }} 7 ° Ф). Густа метална природа хафнијума није активна и реагује са ваздухом да би формирао оксидни премаз, на собној је температури врло стабилна, а хафнијум у праху на ваздуху лако је спонтано сагоревање. Хафнијум не реагује са разблаженим **, разблаженим ** и јаким алкалним растворима, али је растворљив у *** и **. Хафнијум је ретко присутан у кори и често постоји заједно са цирконијумом. Хафнијум има високу температурну отпорност, отпорност на корозију, оксидациону отпорност, лако се обрађује, брзу апсорпцију топлоте и егзотермичка својства, користи се као атомски материјали, легирани материјали, високотемпературни материјали, електронски материјали.


Поље примене Хафниум округле шипке

1 Пошто лако емитује електроне, хафнијум се може користити као катода рендгенске цеви. Легуре хафнијума и волфрама или молибдена такође се користе као електроде за високонапонске цеви за пражњење.


2. Хафнијум метал има одличне перформансе заваривања, перформансе обраде, отпорност на високе температуре и корозију, па је постао важан материјал у индустрији атомске енергије. Хафнијум има велики пресек хватања термичких неутрона, што је идеалан неутронски апсорбер.


3. Хафнијум се може користити као средство за добијање многих система за прозрачивање. Хафнијумски гетер уклања кисеоник, азот и друге гасове који су присутни у систему. Поред тога, хафнијум има снажан против испарљиви састојак који се обично користи као адитиви за хидраулично уље да спречи рад високог ризика за испарљиво хидраулично уље.


4. Хафнијум има својства дуктилности, оксидационе отпорности и отпорности на високе температуре, а такође је добар легирани материјал који се користи у разним легурама. На пример, легура хафниобија која садржи 10% хафнијума може да се користи као млазница лунарне ракете, а легура танталовог волфрама која садржи 2% хафнијума може се користити као заштитни материјал свемирске летелице због свог високог јачина пузања.


Istraga